Broadway-klassieker ‘A Raisin in the Sun’ met Groningse in Grand Theatre

GRONINGEN

Well Made Productions staat donderdag 13 oktober met ‘A Raisin in the Sun’ in het Grand Theatre in Groningen. Met in de cast de oud-Groningse Samora Bergtop.

De theatervoorstelling ‘A Raisin in the Sun’ is een tijdloos familiedrama. In Amerika is het theaterstuk een klassieker, met diverse succesvolle uitvoeringen op Broadway. Well Made Productions speelde de voorstelling dit jaar voor het eerst in Nederland; met een Nederlandse cast. Aangemoedigd door de uitverkochte zalen en de vele lovende reacties, maakte Well Made Productions zich vervolgens klaar voor een reprise-tour.

Crowdfunding

Geïnspireerd op het oorspronkelijke Amerikaanse theaterstuk, dat in 1959 met de hulp van 500 co-financiers tot stand kwam, riep Well Made Productions het Nederlandse publiek op zich eveneens aan te melden als donateur of medeproducent. Met de oproep 'A Raisin in the Sun zoekt 200 medeproducenten' is het gelukt om de reprise van het eerder dit jaar met veel lof ontvangen toneelstuk veilig te stellen. Niet eerder in de Nederlandse theatergeschiedenis is in slechts 15 dagen €20.024 door middel van crowdfunding bijeengebracht. Dinsdag 13 september vond de reprise-première plaats in het DeLaMar theater in Amsterdam.

Toekomstdromen

'A Raisin in the Sun' is een universeel verhaal over een hardwerkend arbeidersgezin en de toekomstdromen van de verschillende gezinsleden. De cast bestaat, naast Samora Bergtop, uit Jetty Mathurin, Mandela Wee Wee, Adam Kissequel, Djamila Landbrug, Yamill Jones en Yorick Zwart. Regie: Teunkie van der Sluijs. Aanvang: 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen