Gratis kindercolleges 'SchoonSchip' in Scheepvaartmuseum

GRONINGEN

In het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen staat tijdens Oktober Kindermaand een gratis collegereeks voor kinderen van 10 tot 12 jaar geprogrammeerd. Dit ter gelegenheid van het project 'SchoonSchip’.

De colleges worden gegeven door studenten van Green Office Groningen. Tijdens de colleges wordt duidelijk dat plastic afval ‘niet bestaat’; alles kan namelijk gerecycled worden. Er zijn 2 reeksen van 2 colleges van 90 minuten. De eerste collegereeks is op zaterdag 8 en 15 oktober en de tweede reeks op zaterdag 22 en 29 oktober van 14.00 tot 15.30 uur. Kinderen kunnen 1 college volgen of een set van 2 . Ouders en of andere begeleiders krijgen tijdens de colleges gratis toegang tot het museum.

Praktische elementen

Deze colleges hebben theoretische, maar ook praktische elementen. Zo werken de kinderen in groepjes samen en sluiten ze elk college af met een posterpresentatie. Dit is een compacte en sterk visuele presentatievorm die veel wordt gebruikt op universiteiten, congressen en symposia. Verder zoeken de kinderen in het laatste college naar mogelijke oplossingen voor problemen met plastic afval. Aanmelden voor de colleges is verplicht: educatie@noordelijkscheepvaartmuseum.nl

Auteur

Marc Jansen