Tola en Bangma verzorgen startschot 4Mijl4You

GRONINGEN

Tamirat Tola en Tristan Bangma zijn zaterdag 8 oktober nadrukkelijk betrokken bij de zesde editie van de 4Mijl4You.

Tola, winnaar van het brons op de 10.000 meter op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, lost om 20.15 uur het startschot van de snelheidsgroep 5 kilometer per uur. Tristan Bangma verzorgt het startschot van de snelheidsgroep 15 kilometer per uur. De Nederlander won op de Paralympische Spelen in Rio goud op het onderdeel 1 kilometer tijdrit tandem met voorrijder Teun Mulder.

4Mijl4You

De 4Mijl4You is inmiddels een vertrouwd evenement op de zaterdagavond voorafgaand aan de 4 Mijl van Groningen. Naar verwachting 1400 deelnemers overbruggen zaterdagavond op geheel eigen wijze de 6,437 kilometer tussen start in Haren en finish in Groningen. Bijvoorbeeld wandelend, fietsend, op skates, in een rolstoel of met een (versierde) kinderwagen.

Auteur

Marc Jansen