Beach Boys Surprise Movie in VERA Zienema in Groningen

GRONINGEN

In VERA Zienema in Groningen wordt dinsdag 18 oktober een ’Beach Boys Surprise Movie' vertoond. De film wordt ingeleid door een gepassioneerde Beach Boys-fan en kenner.

De film gaat over The Beach Boys en dan met over name Brian Wilson ten tijde dat hij 'Pet Sounds' componeerde - én de prijs die hij betaalde voor zijn genialiteit: jarenlang verslaafd aan drugs en medicijnen en in de wurggreep van een dubieuze psychiater/ manager. 'Pet Sounds', het elfde studio-album van The Beach Boys met hits als 'God Only Knows' en 'Wouldn’t It Be Nice', verscheen 50 jaar geleden. Brian Wilson kwam op dit album met complexe arrangementen op de proppen, bijna orkestraal, vol klavecimbels, theremins, fietsbellen en gelaagde koren. 'Pet Sounds' zou uitgroeien tot een van de meest invloedrijke popalbums aller tijden. Deze surprise film (Engelse ondertitels) begint om 20.30 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: www.vera-groningen.nl/agenda/zienema. https://youtu.be/AOMyS78o5YI

Auteur

Marc Jansen