Diversity Day op Alfa-college

GRONINGEN

Op alle locaties van het Alfa-college wordt tussen maandag 10 en vrijdag 14 oktober een Diversity Day gehouden. Thema is: 'Tolerantie en respect'.

Het Alfa-college vindt het belangrijk dat iedereen kan zijn wie hij of zij is. En kan worden wat hij of zij wil. Binnen het mbo-onderwijs is veel aandacht voor dit thema. Tijdens Diversity Day - een primeur voor het Alfa-college - staan overal regenboogvlaggen, worden armbandjes uitgedeeld en hangen posters met een tekst uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens: ‘Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren’. Elke locatie vult het programma op haar eigen manier in. Hierin wordt onder andere samengewerkt met Discriminatie Meldpunt Groningen.

Mooiere wereld

"Wij hebben de overtuiging dat verschillen in afkomst, geloof of seksuele identiteit tussen mensen bijdragen aan een interessantere samenleving en een mooiere wereld. Vandaar dat iedereen die belangstelling, begrip en respect heeft voor de ander welkom is op het Alfa-college. Mooi dat Diversity Day die gedachte in de schijnwerpers zet", vindt Wim Moes, bestuursvoorzitter van de mbo-school.

Auteur

Marc Jansen