Expositie Annemiek Vos bij ann's art in Groningen

GRONINGEN

In galerie ann's art in Groningen wordt donderdag 13 oktober een expositie geopend van Annemiek Vos uit Groningen. Deze expositie loopt tot 12 november.

Annemiek Vos studeerde in 1985 af aan Academie Minerva in Groningen. Huizen waren jarenlang een favoriet onderwerp. Aanvankelijk waren het stadsbeelden, maar op den duur bleef een enkel huis gesitueerd op een monotoom kleurvlak over. Annemiek Vos nam de werkelijkheid als uitgangspunt, maar reduceerde deze tot een minimale vormentaal.

Directe waarneming

In 2005 gooide Vos het roer om, nadat zij tijdens een bootreis over de Oostzee weer naar directe waarneming ging werken. Hoewel de techniek, olieverf op doek, dezelfde bleef veranderde zij van stijl. Daar waar het voorheen geabstraheerde huizen betrof, kreeg de stad Groningen zijn weergave nu in impressionistische stijl.

Eigentijdse stadsgezichten

De toets, die soms aan een grove vorm van pointillisme doet denken, verbeeldt eigentijdse stadsgezichten. Deze stadsgezichten vertonen verwantschap met de traditionele schilderkunst, maar worden naar het heden getrokken doordat Vos verworvenheden van deze tijd in haar schilderijen toont. Ook de bewoners van de stad worden afgebeeld.

Auteur

Marc Jansen