Cappella Amsterdam en Orkest van de Achttiende Eeuw in De Oosterpoort

GRONINGEN

Cappella Amsterdam en het Orkest van de Achttiende Eeuw staan zaterdag 15 oktober met Beethovens 'Missa Solemnis' in De Oosterpoort in Groningen.

Solisten zijn sopraan Carolyn Sampson, alt Marianne Beate Kielland, tenor Thomas Walker en bas David Wilson-Johnson. Dirigent is Daniel Reuss.

Missa Solemnis

Beethoven componeerde in zijn laatste levensjaren 2 machtige werken voor koor, solisten en orkest: de ‘Symfonie nr. 9’ en de ‘Missa Solemnis’. De ‘Missa Solemnis’ wordt beschouwd als de vroeg-romantische evenknie van die andere gigant onder de missen: de ‘Hohe Messe’ van Bach. Beethoven trok ook alles uit de kast voor zijn meesterwerk. Het ene moment is de toon verheven, dan weer stormachtig energiek of diep ontroerend.

Wereldsterren

Dit concert maakt deel uit van de serie 'Wereldsterren', waarmee de absolute wereldtop van de klassieke muziekwereld naar Groningen wordt gehaald. Aanvang: 20.15 uur. Informatie en kaartverkoop: www.de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen