Concert Bob van Asperen in Pelstergasthuiskerk

GRONINGEN

Bob van Asperen geeft zondag 16 oktober een concert in de Pelstergasthuiskerk in Groningen. Hij presenteert hierin het programma 'Frobergers wereld'.

Bob van Asperen (Amsterdam, 1947) studeerde klavecimbel en orgel aan het Conservatorium in Amsterdam en Den Haag. Hij is een van de bekendste leerlingen van de in 2012 overleden grootmeester Gustav Leonhardt én zijn opvolger als docent aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Van Asperen ontving verschillende internationale prijzen, waaronder een Edison, voor zijn cd-opnames.

Johann Jakob Froberger

In 'Frobergers wereld' presenteert hij een persoonlijke selectie uit het oeuvre van Johann Jakob Froberger, de meest kleurrijke en fascinerende klaviercomponist van de zeventiende eeuw. Het concert, dat is georganiseerd door Musica Antiqua Nova in samenwerking met het Schnitgerfestival, begint om 12.00 uur. Entree: 19,50 euro.

Auteur

Marc Jansen