Dag voor de kinderen van Zuid in Sporthal De Wijert

GRONINGEN

Sporthal De Wijert in Groningen vormt dinsdag 18 oktober van 11.00 tot 15.00 uur het decor voor de Dag voor de kinderen van Zuid.

Op het programma van dit door de afdeling Groningen Stad van Humanitas, de gemeente Groningen en Bslim georganiseerde evenement staan activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Deze activiteiten variëren van een dansworkshop tot een sportparcours.

Humanitas

Dag voor de kinderen van Zuid is de afsluiting van een project waarbij Humanitas basisscholen in Groningen-Zuid bezocht en sprak over het bereiken van leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Humanitas heeft verschillende projecten gericht op jeugd. De projecten hebben als gemeenschappelijk doel dat de betrokken vrijwilligers zich inzetten voor de kinderen. Dit doen ze door een kind te helpen dat tijdelijk een extra steuntje in de rug kan gebruiken, doordat het kind opgroeit in armoede, een beperking of taalachterstand heeft of zorgt voor een gezinslid dat ziek is.  

Auteur

Marc Jansen