Groningen Swim Challenge brengt recordbedrag op voor UMCG Kankerresearchfonds

UMCG

Kankerresearchfonds. 

Ruim 100 zwemmers deden zaterdag 27 augustus mee aan de Groningen Swim Challenge. Zij zwommen in estafettevorm van Zoutkamp naar Groningen. In de grachten van Groningen sprongen nog eens 50 zwemmers het water in voor de 1,5 kilometer lange City Swim. Iedere zwemmer zamelde met zijn deelname geld in voor het goede doel. Daarnaast waren onder de noemer 'Heel Groningen Zwemt' tal van acties in zwembaden in de gehele provincie.

Recordbedrag

De laatste bijdragen kwamen tot eind september binnen. Vervolgens kon de penningmeester de balans opmaken. Resulterend in het recordbedrag 84.000 euro. “Een prachtig bedrag. Vorig jaar was het 50.000 euro en nu dus ruim 80.000. We hopen volgend jaar richting de 100.000 te gaan!”, reageerde voorzitter Neal Haan enthousiast. Dat zijn niet de enige plannen van het ambitieuze bestuur. Haan: ”We zijn een jong, dynamisch en lerend evenement. Volgend jaar willen we een nog mooier evenement neerzetten en groeien waar mogelijk. In januari hopen we daar meer over te kunnen melden.” Wat in ieder geval zeker lijkt, is dat er een vierde editie van de Groningen Swim Challenge zal komen. Hierin wordt wederom gezwommen voor het UMCG Kankerresearchfonds.

Auteur

Marc Jansen