Internationale Dag van de Witte Stok op Westerhaven

GRONINGEN

Koninklijke Visio en de afdeling Groningen van de Oogvereniging vragen op de Internationale Dag van de Witte Stok (zaterdag 15 oktober) aandacht voor mensen met een visuele beperking.

Koninklijke Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, en de Oogvereniging staan met een informatiestand op de Westerhaven in Groningen. Wat betekent het om slechtziend of blind te zijn en wat zijn de gevolgen? Bezoekers kunnen daarbij zelf ervaren hoe het is zich als slechtziende/ blinde te begeven tussen het winkelend publiek.

Visuele beperking

Er is sprake van een visuele beperking als iemand niet of slechts gedeeltelijk kan zien. Stoornissen van het gezichtsvermogen zijn meestal het gevolg van een oogaandoening of oogziekte. Maar er kan ook sprake zijn van een storing bij de beeldverwerking in de hersenen.

Dag van de Witte Stok

Ieder jaar op 15 oktober is er aandacht voor het symbool de witte stok. De witte stok gebruikt iemand met een visuele beperking voor veilig verplaatsen van A naar B. Koninklijke Visio en de Oogvereniging zijn van 11.00 tot 17.00 uur in het winkelgebied op de Westerhaven.

Auteur

Marc Jansen