Appelfeest bij Toentje in Groningen

GRONINGEN

De Natuur en Milieufederatie Groningen, Toentje en Landschapsbeheer Groningen houden vrijdag 14 oktober het eerste Appelfeest Groningen.

Op het terrein van Toentje in Groningen staat van 13.00 tot 18.00 uur alles in het teken van appels. Zo komt de Sappers langs, een mobiel appelpersfabriekje dat appeloogst ter plekke verwerkt tot houdbaar appelsap. Daarnaast zijn er ‘appelige’ versnaperingen, wordt Groninger appeltaart geserveerd, wordt limonade van Groninger appel-kardemomsiroop geschonken en kan Groninger appelsap worden genuttigd.

Sappers

De Sappers uit Voorst staat klaar voor iedereen die minstens 75 kilo appels of peren heeft geoogst. Wie geen 75 kilo oogst uit eigen boomgaard kan verzamelen, is tussen 15.00 en 16.00 uur welkom voor het happy hour. Alle kleine beetjes worden dan verzameld en de pakken sap onderling verdeeld.

5 liter-tapje

De gloednieuwe schroef-vacuümpers zal het fruit wassen, snijden, persen, het sap pasteuriseren en verpakken in 5 liter-tapjes (bag in box). Inschrijven is noodzakelijk: mitchke@desappers.nl / 06-51663152.

Auteur

Marc Jansen