Compositiewedstrijd 'Op weg naar het Nieuwjaarsconcert 2017' bij VRIJDAG

GRONINGEN

Bij VRIJDAG in Groningen staat vrijdag 14 oktober een voorronde van de compositiewedstrijd 'Op weg naar het Nieuwjaarsconcert 2017' van het Nederlands Blazers Ensemble geprogrammeerd.

In totaal 15 jonge componisten strijden in de verschillende voorrondes om een plaats in de NBE Familieconcerten. De winnaars van deze wedstrijd staan op 1 januari met het Nederlands Blazers Ensemble op het podium van Het Concertgebouw tijdens het Nieuwjaarsconcert, uitgezonden op tv door de VARA.

Deelnemers

Onder de deelnemers in regio Noord Daniël Apol (16 jaar), Laura Eisenga (14), Inez Hopman (14), Ruben Apol & Ronald de Jonge (16) uit Groningen. De jury - bestaande uit een eerdere winnaar, 2 NBE-musici en 2 ervaren arrangeurs - kiest per regio 6 winnaars die doorgaan naar de Familieconcerten. Ze worden begeleid door een arrangeur, die hen helpt bij het maken van een arrangement van hun compositie voor het NBE. Tijdens het juryberaad verzorgt het jongNBE een optreden. Het jongNBE is een van de jong talent-ensembles van het NBE, bestaande uit jonge talentvolle musici van de Nederlandse conservatoria. De voorronde bij VRIJDAG begint om 19.30 uur. Meer informatie: www.nbe.nl/componeren.

Auteur

Marc Jansen