Eurosonic Noorderslag bevestigt nieuwe (Portugese) acts

GRONINGEN

De Portugese acts The Gift, NEEV, DJ Ride, Gisela João, Glockenwise, Memória de Peixe, :papercutz en We Bless This Mess zijn bevestigd voor Eurosonic Noorderslag in Groningen (11 – 14 januari).

Deze optredens vinden plaats in het kader van de Focus on Portugal, waarmee Eurosonic Noorderslag de muziek van dat land onder de aandacht brengt.

Portugal presenteren

"We kijken ernaar uit Portugal te presenteren op Eurosonic Noorderslag als platform voor Europese muziek", stelt Nuno Saraiva van WHY Portugal. "Zoveel fantastische artiesten in het Portugal van vandaag de dag dat het ongetwijfeld een lastige klus voor het Eurosonic-team was om daar een keus in te maken. Om zo het beste talent aan professionals en publiek in Groningen te presenteren." Andere bevestigde acts zijn MHD (Frankrijk), Himalayan Dalai Lama (Tsjechië), James TW (Groot-Brittannië), Jan Swerts (België) en salute (Oostenrijk).

Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor nieuwe Europese muziek: niet alleen een festival, maar ook een conferentie en media-event, met radio- en televisie-uitzendingen over heel Europa. Tijdens de conferentie komen een veelvoud aan onderwerpen aan bod met betrekking tot de Nederlandse en Europese muzieksector. De conferentie kent dit jaar als speerpunten media en innovatie, speerpunten die aan bod komen in de conferentielijnen Future of Media, Buma Music Meets Tech en EPIC (productie-innovatie op festivals). Daarnaast zullen tijdens Eurosonic Noorderslag opnieuw de European Border Breakers Awards, de European Festival Awards, de Pop Media Prijs en de Popprijs worden uitgereikt. Meer daarover wordt binnenkort bekendgemaakt.

Tickets

De voorverkoopdatum van de festivalkaarten wordt binnenkort bekend gemaakt. Kaarten voor de conferentie kunnen gekocht worden via op de Eurosonic Noorderslag-website.

Auteur

Marc Jansen