Opera 'Così fan tutte' in Royal Opera House Live in Groninger Forum

GRONINGEN

In het Groninger Forum in Groningen staat maandag 17 oktober een ‘Royal Opera House Live’ geprogrammeerd. Hierin wordt Mozarts opera ‘Così fan tutte’ gepresenteerd.

Onder de noemer ‘Royal Opera House Live’ worden in het Groninger Forum 12 klassieke opera’s en balletvoorstellingen van het Royal Opera House in Londen – voor 1 avond – live gepresenteerd op het witte doek.

Così fan tutte

Voor de nieuwe productie van 'Così fan tutte', Mozarts opera over de ‘nature of love’, creëert regisseur Jan Philipp Gloger een theatrale wereld als speelplaats. In deze eigenzinnige komedie proberen 2 mannen elkaars vrouw te winnen met een weddenschap. Don Alfonso - de poppenspeler van dit liefdesexperiment - is een theaterregisseur die alle sets, rekwisieten en trucs gebruikt om nieuwe scenes te bedenken die de minnaars uitdagen.

Semyon Bychkov

Dirigent Semyon Bychkov leidt een cast vol jonge, opkomende talenten met onder anderen de Amerikaanse sopraan Corinne Winters. Aanvang:19.30 uur. Kaarten (à € 24,50) zijn verkrijgbaar op www.groningerforum.nl en bij de kassa van de locatie Hereplein van het Groninger Forum.

Auteur

Marc Jansen