Vrije inloop en workshops bij VRIJDAG in herfstvakantie

GRONINGEN

In de herfstvakantie staan workshops en een vrije inloop geprogrammeerd bij VRIJDAG (locatie Walstraat 34) in Groningen.

Kinderen kunnen in de vrij inloop kennismaken met muziek, beeldende kunst en theater. Ze kiezen zelf wat ze willen doen. VRIJDAG werkt hiervoor met een strippenkaart: 1 strip kost € 8, 10 strippen € 75. De vrije inloop is op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 oktober van 13.00 tot 15.45 uur. Om 15.15 uur is er telkens een presentatie door kinderen voor kinderen en ouders.

Videoanimatie

Voor kinderen (8+) staat dinsdag 18 oktober (10.00 - 15.30 uur) de workshop 'Videoanimatie maken met schaduwspel' geprogrammeerd. Onder leiding van docenten-kunstenaars Ida Buijs en Jelien Veenstra wordt een spannend, lief of zielig verhaal bedacht én vertoond met zelfgemaakte stop-motion-animatie filmpjes, live-animatie en schaduwspel. Aanmelden via bijvrijdag.nl.

Zeefdrukken

Voor volwassenen staat de workshop 'Zeefdrukken op stof' op de agenda; voor dinsdag 18 en woensdag 19 oktober. Deelnemers ontdekken met docent Minke de Groot hoe ze patronen en ontwerpen op stof herhalen en drukken. Ze leren lagen over elkaar heen te drukken en te werken met dekkende en transparante inkten. Deelnemers moeten hun eigen stof - minimaal 50 % natuurlijk materiaal - mee. Aanmelden via bijvrijdag.nl.

Auteur

Marc Jansen