Wethouder Ton Schroor opent 2 WIJ-teams

GRONINGEN

Wethouder Ton Schroor van Groningen opent deze week 2 WIJ-teams van WIJ Groningen.

Woensdag 12 oktober (15.00 - 18.00 uur) is de feestelijke opening van WIJ De Wijert. Plaats van handeling is MFC De Wijert in Groningen. Donderdag 13 oktober (16.00 - 18.30 uur) volgt in het Menno Lutterhuis in Groningen de feestelijke opening van WIJ Corpus den Hoorn. De beide WIJ-teams werken vanuit de gedachte dat ze er zijn voor, door én met de wijkbewoners. En dat is te zien tijdens de openingsfeesten: er zijn diverse dans- en muziekoptredens door buurtbewoners en verschillende wijkorganisaties presenteren zich. Ook voor de kinderen in de wijk zijn er allerlei activiteiten.

WIJ Groningen

WIJ Groningen wil ondersteuning en zorg in de eigen omgeving van de Stadjer organiseren. Er zijn 11 WIJ-teams in de stad Groningen. WIJ De Wijert en WIJ Corpus den Hoorn worden als negende en tiende WIJ-team in de rij officieel en feestelijk geopend. Het WIJ-team is er voor álle bewoners in de wijk. Het WIJ-team wil – op een laagdrempelige manier – contact met de bewoners hebben en houden. Het WIJ-team helpt buurtbewoners bij uiteenlopende vragen, bijvoorbeeld als het gaat om financiën, huisvesting, zorg, hulpmiddelen of opvoeding. In het WIJ-team werken professionals, vrijwilligers en buurtorganisaties nauw samen. Meer informatie: www.wij.groningen.nl

Auteur

Marc Jansen