Pieter van den Blink in 'Nieuw Licht' in Der Aa-kerk

GRONINGEN

Schrijver en journalist Pieter van den Blink maakt donderdag 20 oktober zijn opwachting in aflevering 2 van de debatserie 'Nieuw Licht'. Plaats van handeling is de Der Aa-kerk in Groningen.

In 'Nieuw Licht wordt telkens een nieuw licht geworpen op een bekende, klassieke filosofische tekst. Pieter van den Blink presenteert zijn pamflet 'The Medium Kills the Message. Nieuw licht op journalistiek, media en kijkcijfers'. Hij gaat daarna onder leiding van Coen Simon en Frank Meester in gesprek met filosoof Jochem van den Berg, oprichter van de satirische website De Speld.

Pieter van den Blink

Pieter van den Blink (1966) is publicist, journalist, criticus, moderator en werkte als correspondent in Parijs. Hij was verbonden aan dagblad Trouw en werd later adjunct-hoofdredacteur van Vrij Nederland. Nu is hij vooral actief voor 360 Magazine, het tijdschrift voor spraakmakende buitenlandse journalistiek in vertaling. Daarnaast maakte hij voor de VARA de documentaire 'Parijs, een lang jaar'. Van den Blink studeerde Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Nieuw Licht

De debatserie 'Nieuw Licht' is een initiatief van Coen Simon en Frank Meester in samenwerking met Bijzondere Locatie Groningen. Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 7,50. Kaarten zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda, bij Boekhandel Godert Walter en bij Boekhandel Van der Velde.

Auteur

Marc Jansen