Fado-zangeres Carminho naar De Oosterpoort

GRONINGEN

  De Portugese zangeres Carminho geeft vrijdag 21 oktober een concert in De Oosterpoort in Groningen.

Carminho wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde en vernieuwende fado-zangeressen van haar generatie. Toch is ze geen fado-puriste. Zo werkte ze ook samen met bekende Braziliaanse artiesten als Milton Nascimento en Chico Buarque, en klinken in haar muziek jazz-, pop- en rockinvloeden door.

Teresa Siqueira

Carminho is de dochter van Teresa Siqueira, een popularie fadozangers. Op 12-jarige leeftijd stond ze al in het Coliseu dos Recreios, het 'Carré van Lissabon'. Hoewel Carminho, die opgroeide in het fadohuis van haar moeder, al jong debuteerde, duurde het tot 2009 voordat haar debuutplaat ‘Fado’ verscheen.

Platina

Vanaf dat moment ging het echter snel: zowel ‘Fado’ als de opvolger ‘Alma’ behaalde een platina status. Ze trad op over de hele wereld en had een nummer 1-hit in Spanje met Pablo Alborán: ‘Perdoname’. Ook was haar muziek te horen in de bekroonde film ‘Fados’ van Carlos Saura. Inmiddels is de 30-jarige artieste een van de meest gevraagde fadozangeressen ter wereld. Vorig jaar kwam haar derde album uit: ‘Canto’. Aanvang: 20.30 uur. Tickets (à € 22,50) zijn verkrijgbaar bij De Oosterpoort en via de-oosterpoort.nl. https://youtu.be/KhgGRuEsUU0

Auteur

Marc Jansen