Hoofdrolspelers 'Uilenbal' bezoeken Cinekid Festival

GRONINGEN

De locatie Hereplein van het Groninger Forum is van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 oktober toneel van het Cinekid Festival.

Dit festival wordt gekenmerkt door zinnenprikkelende activiteiten en toffe, vrolijke, meeslepende en spannende kinderfilms. Er zijn films voor kinderen vanaf 4 jaar maar ook voor oudere kinderen. Vaste prik is het Reuze-mini Medialab in zaal 2, waar de kinderen onder meer zelf aan de slag kunnen met 3D-printpennen, drones of de hipste apps, stop-motion animatiefilms kunnen maken en op de VR-schommel kunnen zwieren.

Hoofdrolspelers 'Uilenbal'

De vertoning van de nieuwe Nederlandse film 'Uilenbal' op zondag 16 oktober gaat gepaard met de komst van Jashayra Oehlers en Hiba Ghafry, de hoofdrolspeelsters in deze film. 'Uilenbal' gaat over de 8-jarige Meral. Zij is met haar ouders naar een nieuwe stad verhuisd. Het valt niet mee om vriendjes te maken, maar gelukkig ontdekt ze dat een muis op haar slaapkamer woont, waarmee ze een innige vriendschap sluit. Wanneer haar moeder het diertje ontdekt en de ongediertebestrijdingsdienst belt, besluit Meral haar nieuwe vriendinnetje mee te nemen op schoolkamp. Maar een uil op jagerspad vliegt over en snaait het mee. Met haar nieuwe vriendjes gaat ze op zoek naar de restanten van haar muis, een tocht die haar nog lang bij zal blijven. Aanvang: 11.00 uur.

Auteur

Marc Jansen