Jeugdthteaterfestival Toffe Kastanjes in Groningen

GRONINGEN

Stadsschouwburg Groningen en het Grand Theatre in Groningen zijn in de herfstvakantie toneel van het jeugdtheaterfestival Toffe Kastantjes. Op het programma staan meerdere familievoorstellingen en allerlei andere 'toffe extraatjes'.

Theater Artemis en Het Zuidelijk Toneel spelen zaterdag 16 oktober bijvoorbeeld de voorstelling ‘Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde’ (8+). Jetse Batelaan toont hierin wat er gebeurt als de liefde tussen een ouder en zijn kroost verdwijnt. Het verhaal werd geschreven door Gouden Griffel-winnaar Simon van der Geest, met livemuziek en ter plekke geregisseerde kinderen uit het publiek. Het Houten Huis speelt vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober ‘Onbekend Land’ (6+). Een wereld vol livemuziek en verbazingwekkende beelden vertellen het verhaal over het overwinteren van eenzaamheid. Naast de voorstelling is er ruimte om met de kinderen slaapliedjes op te nemen in de foyer. Het theaterfestival wordt zondag 23 oktober afgesloten met 'Leuk!' (8+) van De Toneelmakerij. Dit is een sprookje over de vermoeide bezigheid om altijd de leukste te zijn. Voorafgaand aan de voorstelling is het mogelijk om een workshop bij te wonen. Zie voor het volledige programma: www.de-oosterpoort.nl/toffe-kastanjes.

Auteur

Marc Jansen