Poëziewandeling 'Het Duitsland van Groningen'

GRONINGEN

Stichting BeeldBepalend heeft voor zaterdag 22 oktober een poëziewandeling door de binnenstad van Groningen georganiseerd. De wandeling is getiteld: 'Het Duitsland van Groningen'.

In deze wandeling, die plaatsvindt in de Maand van de Geschiedenis (thema: 'Grenzen') en tijdens de Frankfurter Buchmesse, worden erfgoed en poëzie met elkaar verbonden.

Invloed historische relatie

Deelnemers ontdekken de invloed van de historische relatie tussen Groningen en Duitsland. In Pakhuis Libau proeven ze het verschil tussen Groningse poffert en Duitse pöffert. In het Universiteitsmuseum bekijken ze de oprichtingsakte van de universiteit, waar de eerste rector de Duitser Ubbo Emmius was. Andere locaties die worden aangedaan zijn de Lutherse kerk, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, het GRID en boekhandel Godert Walter.

Dichters

Bij Godert Walter geven dichters een artistieke reflectie op het thema. De 6 deelnemende dichters zijn: Renée Luth, Pauline Sparreboom, Rik Andreae, Irene Wiersma, Philip Rozema en Kasper Peters. Er zijn 2 wandelingen geprogrammeerd: om 12.00 uur en om 14.30 uur. Deelname kost 15 euro. Meer informatie en tickets: www.stichtingbeeldbepalend.nl/event/poeziewandeling-het-duitsland-van-groningen/Stichting BeeldBepalend

Auteur

Marc Jansen