Samenwerking Scheepvaartmuseum en GRID in herfstvakantie

GRONINGEN

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Grafisch Museum GRID bieden in de herfstvakantie een gezamenlijke kinderactiviteit aan.

Kinderen kunnen woensdag 19 oktober met hun (groot)ouders naar de tentoonstelling ‘Made in Stad’ in het Noordelijk Scheepvaartmuseum en vervolgens naar een reclameworkshop in het GRID. Dit arrangement kost € 9,50 (ouders betalen de normale entreeprijs bij beide musea).

Made in Stad

Bij de tentoonstelling ‘Made in Stad’ maakt de bezoeker kennis met 100 jaar reclame van 5 Groninger bedrijven. Hooghoudt, Fongers, Polak, Tiktak en Niemeijer waren niet alleen van grote betekenis voor de stad maar verkochten hun producten in heel Nederland. De bezoeker gaat hier op zoek naar de verschillen in reclame van toen en nu.

Reclameaffiches

In het GRID wordt de praktische kant van de reclameaffiches belicht. Experts laten in de zetterij en de drukkerij zien hoe reclameaffiches werden gemaakt. Vervolgens gaan de bezoekers aan de slag met het ontwerpen en drukken van eigen reclameaffiches. De workshop en de rondleiding in het GRID start om 14.30 uur. Het programma in het Noordelijk Scheepvaartmuseum neemt 45 minuten in beslag. Aanmelden: educatie@noordelijkscheepvaartmuseum.nl of info@gridgroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen