'Camera Japan' bij RKZbios in Groningen

GRONINGEN

Onder de noemer 'Camera Japan' wordt zowel zaterdag 22 oktober als maandag 24 oktober een Japanse film vertoond in de RKZbios in Groningen.

Zaterdag 22 oktober staat de (Engels ondertitelde) film 'Good Stripes' van Yukido Sode geprogrammeerd. In deze film is Midori van plan haar vriendje Masao te dumpen. Naar haar mening verschillen ze te veel van elkaar. Als Masao voor zijn werk in India verblijft, komt Midori erachter dat ze zwanger van hem is. Door deze onvoorziene verrassing besluiten ze, overigens zonder al te veel enthousiasme, te trouwen. Ze trekken bij elkaar in en heel voorzichtig ontstaat er eindelijk iets van een vonkje. Tijdens de voorbereidingen leren ze elkaar eindelijk beter begrijpen en ook de familiebanden worden van beide kanten aangescherpt. Dat laatste gaat niet altijd van een leien dakje. https://youtu.be/W4SjDUUcUJ8

Joy of Man's Desire

Maandag 24 oktober draait 'Joy of Man's Desire' van Sugita Masakuza (Engels ondertiteld). Deze film gaat over 2 weeskinderen die in de nasleep van een aardbeving worden ondergebracht bij een oom en tante en hun zoontje Katsutoshi. De 12-jarige Haruna probeert haar jongere broer Shota in het ongewisse te laten over het lot van hun ouders, maar gemakkelijk is dat niet. Op school kan ze niet aarden en in het gastgezin lopen de spanningen ook hoog op. Katsutoshi lijkt aanvankelijk blij met zijn nieuwe huisgenootjes, maar verandert snel van mening. Haruna heeft steeds meer moeite om de schijn op te houden. https://youtu.be/y1_FZ5LV9s0 De films beginnen om 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen