Ben van Gelder Quintet naar De Oosterpoort in Groningen

GRONINGEN

Het Ben van Gelder Quintet geeft dinsdag 1 november een concert in De Oosterpoort.

De carrière van jazztalent Ben van Gelder (1988) staat op de drempel van een nieuwe episode. Met een omvangrijke internationale tournee presenteert hij eind oktober en begin november 'Among Verticals': hoogst authentieke muziek geïnspireerd op een kunstwerk van de Tsjechische František Kupka. Dit uitermate persoonlijke project, waarin uiteenlopende genres als Cubaanse Abakua, geïmproviseerde muziek en hedendaags klassiek mêleren, voert hij uit met zijn kwintet bestaande uit aanstormende New Yorkse jazzgiganten.

Ben van Gelder

Altsaxofonist, fluitist en basklarinettist Ben van Gelder wordt al ruim 10 jaar gezien als dé belofte van de Nederlandse jazzmuziek. Inmiddels is hij met tal van concerten en 2 platen onder eigen naam - 'Frame of Reference' (2011) en 'Reprise' (2013) – een wezenlijk gezicht binnen de Nederlandse jazz. Zijn decennium als inwoner van New York sluit hij af met een enorme rugzak aan levenservaring, kennis en nieuwe, muzikale relaties die alle klinken op 'Among Verticals'. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten (à 16 euro) zijn verkrijgbaar bij De Oosterpoort en via de-oosterpoort.nl. https://youtu.be/T21C4JJy3Gw

Auteur

Marc Jansen