Concert Marco Beasley in Lutherse kerk in Groningen

GRONINGEN

Marco Beasley staat zaterdag 22 oktober met het programma 'Le strade del cuore' in de Lutherse kerk in Groningen.

De tonor zingt hierin Italiaanse liefdesliederen, begeleid door luit en gitaar.

Le strade del cuore

Met 'Le strade del cuore' wil Beasley de verbinding leggen tussen de renaissanceteksten van de 15de-eeuwse Italiaanse aristocratie en de populaire muziek uit die tijd: "Componisten waren verhalenvertellers, die optraden als bemiddelaars tussen de traditionele adel en het nieuwe humanisme."

Marco Beasley

Marco Beasley verdiepte zich tijdens zijn studie theater- en muziekwetenschap aan de Universiteit van Bologna in het recitar cantando (zingend spreken) en de geestelijke en wereldlijke polyfonie. Zangles volgde Beasley bij de Amerikaanse mezzosopraan Cathy Berberian, waarna hij vervolgens een eigen zangtechniek ontwikkelde waarin hij zijn stem volledig natuurlijk laat klinken. De tenor wordt in 'Le strade del cuore' begeleid door Stefano Rocco (aartsluit, barokgitaar) en Fabio Accurso (luit). Het concert, dat is georganiseerd door Musica Antiqua Nova in samenwerking met Organisatie Oude Muziek Utrecht, begint om 20.15 uur.

Auteur

Marc Jansen