Weekendexpositie en boekpresentatie Joanna Paszkiewicz in Atelier Henk Kraayenzank

GRONINGEN

Joanna Paszkiewicz exposeert in het weekend van 22 en 23 oktober als gast in Atelier Henk Kraayenzank in Groningen. Zondag 23 oktober presenteert ze er bovendien haar nieuwste bundel '2 in de vlindertuin'.

De in Polen geboren en getogen Joanna Paszkiewicz woont sinds 1987 in Groningen. Zij is zowel kunstenaar als journalist. Haar beeldend werk kenmerkt zich door eenvoudige vormen. Haar schrijvende werk bestaat uit journalistieke stukken voor Poolse en Nederlandse tijdschriften. Heel persoonlijk zijn haar kleine beschouwingen, tekst-miniaturen tussen proza en poëzie in, waarin haar kijk op de dingen blijkt.

2 in de vlindertuin

In haar nieuwe, 23 oktober te presenteren, bundel '2 in de vlindertuin' laat Joanna Paszkiewicz in 59 miniaturen momenten zien uit het alledaagse: een middelgrote stad in West-Europa waarin zij min of meer toevallig terecht is gekomen. Kleine beschouwingen van de grote thema’s. Naast de 59 miniaturen in tekst heeft Joanna 59 miniaturen in beeld vastgelegd. De bundel verschijnt in een beperkte genummerde oplage van 50 exemplaren. De prijs bedraagt, tijdens de boekpresentatie, 5 euro.

Auteur

Marc Jansen