Dertigste Groninger Studenten Cabaret Festival

GRONINGEN

Het Groninger Studenten Cabaret Festival viert van woensdag 26 tot en met vrijdag 28 oktober zijn zesde lustrum(editie).

Het Groninger Studenten Cabaret Festival (GSCF) biedt een podium aan jong cabarettalent in Nederland. Na een traject van audities, het deelnemersweekend en een Try-Out Tour, spelen zij eind oktober de grand finale in de Stadsschouwburg. Dit jaarlijkse evenement heeft voor bekende namen als Theo Maassen en Jochem Myjer als opstap naar een grote carrière gediend.

Voor én door studenten

Het bijzondere van het GSCF is dat het voor én door studenten wordt georganiseerd. "Via ons komen zij in aanraking met de theaterwereld en krijgen zij de kans om te werken met professionele begeleiding en regie. We zijn er erg trots op dat dit recept al 30 jaar voor een succesvol festival zorgt", meldt Stichting Groninger Studenten Cabaret. Meer informatie: www.gscf.nl.

Auteur

Marc Jansen