Festival van de Verbindende Communicatie in Groningen

GRONINGEN

In buurtcentrum Poortershoes in Groningen wordt zaterdag 29 oktober het Festival van de Verbindende Communicatie gehouden.

De initiatiefnemers van het festival willen de Verbindende (of Geweldloze) Communicatie meer onder de aandacht brengen in Noord-Nederland. In Rotterdam is al 8 keer een festival rondom Geweldloze Communicatie gehouden.

Marshall Rosenberg

Geweldloze Communicatie is ontwikkeld door Marshall Rosenberg. Het is een manier van communiceren die is gericht op gevoelens en behoeften in plaats van gedachten, meningen en (ver)oordelen. De Verenigde Naties gebruiken de methode omdat die ontwapenend, doeltreffend en verbindend werkt. Een tegengeluid in deze tijd van polariserend maatschappelijk debat.

Kennismaken met Geweldloze Communicatie

Bezoekers van het festival kunnen een hele middag - van 12.30 tot 16.30 uur - op verschillende manieren kennismaken met Geweldloze Communicatie. Na een gezamenlijke opening is er een ronde met workshops voor zowel beginnelingen als voor mensen met ervaring. Na de pauze met ruimte voor ontmoeting volgt een tweede ronde workshops. Nadien is er een gezamenlijke afsluiting en een borrel. Meer informatie: www.vcfestival.nl.

Auteur

Marc Jansen