Informatiedag in UMCG over erfelijke hartaandoeningen

GRONINGEN

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is zaterdag 29 oktober toneel van een informatiedag over erfelijke aandoeningen.

Doel is op een laagdrempelige manier informatie te geven over erfelijke hartaandoeningen, de diagnosestelling, de behandeling en het wetenschappelijk onderzoek. Zo wordt aandacht geschonken aan erfelijke hartspierziekten en erfelijke ritmestoornissen. Er zijn uitgebreide toelichtingen op de manier waarop een diagnose wordt gesteld en hoe de verschillende behandelingen er uit zien. Daarnaast zijn er medisch-inhoudelijke lezingen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van DNA-onderzoek en ander wetenschappelijk onderzoek. Ook het familieonderzoek en het maken van keuzes komen aan bod.

Aanmelding

De informatiedag is een initiatief van de Hart&Vaatgroep, de stichting PLN en het UMCG. Iedereen met aanleg voor en klachten van een cardiogenetische aandoening is welkom. Aanmelding: www.hartenvaatgroep.nl/29oktober. Deelname is gratis. Tijd: 12.30 - 17.45 uur.  

Auteur

Marc Jansen