Lezing glacioloog Stefan Ligtenberg bij IMAKA in Groningen

GRONINGEN

Stefan Ligtenberg geeft maandag 31 oktober een lezing bij de Groninger (studie)vereniging IMAKA. De lezing is getiteld: 'Smeltwater meten op Groenland’.

Stefan Ligtenberg presenteert hoe het veranderende klimaat op een gletsjer gemeten kan worden en daardoor heel precies onderzocht kan worden hoeveel sneeuw smelt en waarom het smelt. Hij doet dit aan de hand van zijn veldonderzoek in Oost-Groenland afgelopen zomer. Ook legt hij uit hoe puntmetingen uit het veld ingezet kunnen worden om een schatting te maken voor de smelt van de hele Groenlandse ijskap.

Glacioloog

Stefan Ligtenberg werkt als glacioloog bij het Instituut voor Marien en Atmosferisch onderzoek (IMAU) in Utrecht. Hij doet onderzoek naar de invloed van de atmosfeer op sneeuw en ijs, en vice versa. De lezing vindt plaats in het Arctisch Centrum in Groningen en begint om 19.30 uur.

Auteur

Marc Jansen