Nationaal Jeugddebat Groningen in provinciehuis Groningen

GRONINGEN

In het provinciehuis in Groningen wordt vrijdag 2 december het Nationaal Jeugddebat Groningen gehouden.

Deelnemers krijgen die dag de kans om provinciale politici te laten weten wat zij belangrijk vinden. ’s Ochtends wordt in groepsverband voorstel voor een provinciaal probleem gemaakt. ’s Middags gaan de deelnemers daarover in debat met Statenleden. Aan het einde van de dag worden 12 jongeren geselecteerd voor het Nationaal Jeugddebat in de Tweede Kamer in Den Haag, in maart 2017. Dit zijn niet alleen de jongeren met de beste argumenten of de snelste praatjes, maar ook de jongeren die ontzettend goed kunnen opletten tijdens het debat en flink kunnen meeschrijven.

Inschrijven

Alle jongeren uit Groningen in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar kunnen zich inschrijven op de website www.jeugddebat.nl.

Auteur

Marc Jansen