NNO met 'Topstukken uit de Romantiek' in De Oosterpoort

GRONINGEN

Het Noord Nederlands Orkest (NNO) maakt een korte tour met de veelbelovende celliste Harriet Krijgh. In de tour, die donderdag 27 oktober van start gaat in De Oosterpoort in Groningen, wordt het programma 'Topstukken uit de Romantiek' gepresenteerd.

In dit programma worden 'Das Märchen von der schönen Melusine' van Mendelssohn, 'Celloconcert nr. 1' van Saint-Saëns en 'Symofnie nr. 5' van Tsjaikovski ten gehore gebracht.

Harriet Krijgh

Harriet Krijgh studeerde aan het Utrechts conservatorium en bij Lilia Schulz-Bayrova aan het Konservatorium Wien Privatuniversität. In 2015 sloot zij haar masterstudie aan de Kronberg Academy af. Zij won verschillende eerste prijzen, was te gast op vele internationale festivals en speelde met het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, het NDR Elbphilharmonie Orchester in Hamburg, de Bamberger Symphoniker en het ORF Radio-Symphonieorchester Wien. Als Rising Star van de European Concert Hall Organisation gaf zij in seizoen 2015/ 16 recitals in de Philharmonie de Paris, Bozar in Brussel, Barbican in Londen, Kölner Philharmonie, Festspielhaus Baden-Baden, Konzerthuset in Stockholm, Auditori in Barcelona, Müpa in Boedapest, Het Concertgebouw in Amsterdam, Musikverein in Wenen en Tonhalle Zürich. In hetzelfde seizoen maakte zij haar debuut met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het London Philharmonic Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic, het Trondheim Symfoniorkester, het Orchestre de la Suisse Romande en het Münchner Kammerorchester. Zij maakte cd-opnamen van werken van onder meer Joseph Haydn, Johannes Brahms en Sergej Rachmaninov. Het NNO staat onder leiding van dirigent Michal Nesterowicz. Aanvang: 20.15 uur. Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding; om 19.00 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen