Soloconcert klassiek contrabassist James Oesi in De Oosterpoort

GRONINGEN

Klassiek contrabassist James Oesi geeft woensdag 26 oktober een soloconcert in De Oosterpoort in Groningen.

Hij speelt hierin werken van Bach - die hij zelf voor contrabas transcribeerde - Berio en Elliott Carter.

James Oesi

De in Engeland geboren, in Zuid-Afrika opgegroeide en sinds 2009 in Nederland woonachtige James Oesi richt zich als één van de weinigen op de bas als solo-instrument. Hij speelde zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder anderen Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – op het Amsterdamse Grachtenfestival, het Bachfestival in Dordrecht, Cityproms Leeuwarden en op festival Wonderfeel. Op festival Wonderfeel riep NPO Radio 4-gelegenheidsrecensent Benjamin Herman zijn optreden uit tot één van de hoogtepunten van het festival.

Het Muzieklokaal

Sinds februari is James Oesi de huismuzikant van het Utrechtse Het Muzieklokaal, waar hij regelmatig met andere prominente musici speelt. Hij speelt als solist regelmatig in grote en kleine concertzalen in Nederland. Daarnaast is James Oesi veelgevraagd als moderne muziek ensemblespeler. Hij treedt op met Asko|Schönberg, Insomnio, Oerknal en Ives Ensemble. Ook speelt hij alle muziek voor de voorstelling Wachten op de Barbaren van Toneelschuur Haarlem. Aanvang: 12.00 uur

Auteur

Marc Jansen