Voorlichtingsbijeenkomst Elker over pleegouderschap

GRONINGEN

Elker pleegzorg houdt dinsdag 1 november in Paviljoen Sterrebos in Groningen een voorlichtingsbijeenkomst over pleeghouderschap.

Elker pleegzorg is op zoek naar nieuwe pleegouders. In de stad Groningen is de grootste pleegzorgaanbieder in de provincie Groningen dringend op zoek naar aspirant pleegouders voor pleegkinderen van 0 tot 6 en van 12 tot 16 jaar.

Pleeggezin

Een pleeggezin staat voor een combinatie van ‘zo gewoon mogelijk’ opgroeien en professionele hulp. Een pleegkind heeft vaak nare gebeurtenissen meegemaakt en is het nodige tekort gekomen. Het opvoeden vraagt behoorlijk wat energie en daarom is het belangrijk dat pleegouders stevig in hun schoenen staan. Aan de andere kant levert het pleegouderschap ook wat op: de kinderen met elk hun eigen verhaal krijgen stap voor stap weer toekomstperspectief. En dat geeft veel voldoening. De voorlichtingsbijeenkomst duurt van 20.00 tot 22.00 uur.

Auteur

Marc Jansen