Cabaretière met Groningse roots Janneke Jager in VRIJDAG Theater

GRONINGEN

De van oorsprong Groningse cabaretière Janneke Jager staat zaterdag 29 oktober met haar voorstelling ‘Decorum’ in het VRIJDAG Theater in Groningen.

In ‘Decorum’ worstelt Janneke met de tijd. Ze staat met 1 been in haar verleden en met haar andere been probeert ze de toekomst weg te duwen, bang voor verval. Janneke vraagt zich af waarom haar leven niet die perfecte selfie is waarmee je alles kunt wegpoetsen met een filter. Rimpels, kilo’s, verlies; het lijkt wel of ze er een abonnement op heeft. Uiteindelijk brokkelt alles af tot kleine restjes. Huizen, herinneringen, decorum. En waarom noemt men haar ineens mevrouw?

Uithuizen

De roots van Janneke Jager liggen in Noord-Groningen, in Uithuizen. Ze woont inmiddels in Utrecht en is daar sinds 2015 vaste ‘zingende columniste’ bij RTV Utrecht, waarin ze live met haar ukelele het nieuws of de actualiteiten bezingt. In 2013 won ze de publieksprijs van het Utrechts Cabaret Festival en in 2015 stond ze als enige vrouw in de kwartfinale van het Leids Cabaretfestival. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten à € 12,50 via info@jannekejager.nl.

Auteur

Marc Jansen