Groninger première 'La Tierra y la Sombra' in RKZbios

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 29 en maandag 31 oktober de Columbiaans/ Nederlandse film 'La Tierra y la Sombra' vertoond. Deze film van César Augusto Acevedo was nooit eerder te zien in Groningen.

Deze film gaat over Alfonso, een oude Colombiaanse boer die na jarenlange afwezigheid terugkeert naar zijn gezin om zijn zieke, bedlegerige zoon te bezoeken. Hij ziet zijn oude huis weer en de vrouw die zijn echtgenote was, zijn dochter en zijn 5-jarige kleinzoon. Het verleden dringt zich aan Alfonso op, en daarmee ook spijt en berouw. Maar de hereniging met zijn familie brengt ook gevoelens van tederheid en zorgzaamheid naar boven. De Spaanstalige film, Nederlands ondertiteld, begint zowel op zaterdag als op maandag om 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen