Concert Cantatrix in Der Aa-kerk in Groningen

GRONINGEN

Vocaal ensemble Cantatrix geeft zondag 30 oktober, samen met het Dutch Brass Ensemble, een concert in de Der Aa-kerk in Groningen. Het programma heeft als thema: 'Remember'.

Met dit concert herinnert Cantatrix het publiek aan de kwaliteit van de Engelse koorcultuur. Het koor laat de 16de en 17de eeuw scherp contrasteren met de 20ste eeuw. Het programma bevat werken van de componisten Thomas Weelkes (1576-1623), Henry Purcell (1659-1695), William Walton (1948-1983) en John Tavener (1944-2013).

Rob Vermeulen

Dirigent van dit programma is Rob Vermeulen, docent koordirectie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Vermeulen is dirigent van diverse koren, zoals het Oost Nederlands Kamerkoor uit Doetinchem, het Utrechts Kamerkoor Venus en het Bachkoor Nijmegen. Daarnaast leidt Rob regelmatig het barokensemble De Swaen uit Amsterdam en is hij dirigent en artistiek leider van Projektorkest Twintigste Eeuw, voorheen het Projektorkest Utrecht. Aanvang: 15.00 uur. Kaarten (à 15 euro) zijn verkrijgbaar op www.cantatrix.nl of via 06-51213471.

Auteur

Marc Jansen