'De Tent van Abraham' in Groningen

GRONINGEN

Joden, christenen en moslims in Groningen ontmoeten elkaar in november om gezamenlijk teksten te lezen uit hun heilige boeken: Tenach, Bijbel en Koran. Zij doen dat onder de noemer 'De Tent van Abraham'.

De focus ligt op ongemakkelijke teksten over geweld, oorlog en intolerantie. Het doel van de bijeenkomsten is dat de deelnemers elkaar én zichzelf beter leren begrijpen in een sfeer van harmonie en wederzijds respect. De bijeenkomsten vinden plaats in een moskee, een kerk en in een synagoge. Egbert van Veldhuizen, Franklin Roos, Jannet Veenstra en Abdalla Feisal tekenen voor de inhoudelijke begeleiding.

Aanmelden

De bijeenkomsten vinden plaats op 9, 16 en 23 november, steeds van 19.45 tot 22.00 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via detentvanabraham@gmail.com. Het maximaal aantal deelnemers is 20. Deelname op volgorde van aanmelding. Deelname is gratis.

Auteur

Marc Jansen