Decemberactie voor Groninger voedselbanken

GRONINGEN

RTV Noord heeft onlangs besloten te stoppen met de - sinds 2013 - jaarlijkse grote inzamelingsactie in december voor voedselbanken in de provincie Groningen.

Een flinke domper voor de voedselbanken die met deze actie voor 3 tot 4 maanden aan eten en non-food als zeep, luiers, shampoo en waspoeder - voedselwaarde: 600.000 euro - geschonken kregen.

Gezamenlijke decemberactie

De vrijwilligers van de voedselbanken in de provincie Groningen weigeren bij de pakken neer te zitten. Zij besloten de handen ineen te slaan en gezamenlijk een grote decemberactie voor te bereiden. Het doel van de actie: zoveel mogelijk levensmiddelen verzamelen zodat de voedselbanken weer een paar maanden vooruit kunnen.

Helpen voedsel in te zamelen

De vrijwilligers zullen een beroep doen op plaatselijke verenigingen, scholen, kerken en dergelijke om mee te helpen voedsel in te zamelen voor de allerarmsten in de provincie. Ook bedrijven, organisaties en instanties wordt gevraagd een bijdrage te leveren. Het is de bedoelen het voedsel op 20, 21 en 22 december te verzamelen.

Auteur

Marc Jansen