Lang zult u wonen-wijkinformatiemarkt in ’t Vinkhuys

GRONINGEN

In 't Vinkhuys in Groningen wordt zaterdag 29 oktober een Lang zult u wonen-wijkinformatiemarkt gehouden. Deze markt wordt om 11.00 uur geopend door wethouder Roeland van der Schaaf.

Veel Stadjers zijn heel tevreden met hun woning en hun woonomgeving. Ouderen blijven daardoor gemiddeld langer zelfstandig wonen. Ze zouden er ook meteen voor tekenen nog vele jaren thuis te kunnen blijven wonen. In de praktijk wachten de meesten echter onnodig lang, soms onverantwoord lang, met het ‘levensloopbestendig’ maken van hun huis. De gemeente Groningen is daarom gestart met de campagne Lang zult u wonen.

Levensloopbestendig

Op de Lang zult u wonen-wijkinformatiemarkt informeren adviseurs van Lang zult u wonen en het WIJ-team ouderen hoe zij hun huis veiliger, comfortabeler en levensloopbestendig kunnen maken. Lokale bedrijven demonstreren producten en bezoekers kunnen deze uitproberen. Bovendien is er aandacht voor het wonen met (beginnende) dementie en worden workshops gegeven.

Wijkinformatiemarkten

De markt in Vinkhuizen is de eerste in een reeks van 11 wijkinformatiemarkten in de gemeente Groningen. De meerjarige Lang zult u wonen-campagne is erop gericht om ouderen zo lang mogelijk veilig en comfortabel in hun eigen huis te laten wonen. De aanpak is gebaseerd op positieve ervaringen in andere gemeenten.

Gratis advies aan huis

Behalve met wijkinformatiemarkten gaat de gemeente huiseigenaren ook met informatie en persoonlijk advies stimuleren hun woning zodanig aan te passen dat ze er lang kunnen blijven wonen. Voor een afspraak: langzultuwonen.nl/groningen.

Auteur

Marc Jansen