Toneelgroep Oostpool met 'Demonen' in Stadsschouwburg Groningen

GRONINGEN

Toneelgroep Oostpool staat donderdag 3 november met 'Demonen' van Lars Norén in Stadsschouwburg Groningen.

Wat begint als een spontane borrel met de buren, mondt uit in een chaotische avond waarin onderdrukte angsten, fantasieën en frustraties de kop op steken.

Demonen

In 'Demonen' komt Frank thuis met de urn van zijn moeder. Katarina – zijn vrouw – heeft zin in een leuke avond. Ze besluiten de onderburen uit te nodigen voor een borrel. Jenna en Tomas zijn blij hun drukke gezinsleven voor een avond te kunnen ontvluchten. Hoe later het wordt, hoe vileiner de conversatie. Totdat alles over de rand loopt, van de whisky tot de as van Franks moeder.

Daan Schuurmans

De Oostpool-acteurs Kirsten Mulder (Katarina), Rick Paul van Mulligen (Tomas) en Mariana Aparicio Torres (Jenna) vormen samen met Daan Schuurmans (Frank) de cast van dit ‘duel’ op het toneel. Voor Schuurmans vormt 'Demonen' zijn terugkeer in het theater. Schuurmans en Mulder zijn bekende tegenspelers van elkaar. Na 14 jaar ontmoeten zij elkaar weer nadat ze in de jaren 1999 tot 2002 broer en zus speelden in dramaserie 'Westenwind'.

Marcus Azzini

De regie is in handen van Marcus Azzini. Hij toont met een grote lading mededogen de menselijke zoektocht naar contact en zelfstandigheid. Leven is tegelijkertijd zoeken naar samenzijn én je los vechten als autonoom individu. Aanvang: 20.15 uur. Kaartverkoop: de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen