Afscheidsconcert Diletto Musicale in Nieuwe Kerk in Groningen

GRONINGEN

Barokorkest en -koor Diletto Musicale brengt 'Die Kunst der Fuge' naar de Nieuwe Kerk in Groningen. Dit concert vindt zaterdag 5 november plaats (aanvang: 20.15 uur).

'Die Kunst der Fuge', het meesterwerk van J.S. Bach., is speciaal voor deze uitvoering bewerkt. Oorspronkelijk gecomponeerd voor clavecimbel, zijn er tegenwoordig talloze uitvoeringen. Maar vrijwel nooit is er een rol voor zangers. In de Nieuwe Kerk zingt het koor van Diletto Musicale stellingen uit zeventiende-eeuwse leerboeken die Bach bij zijn wiskundige studies gebruikt zou kunnen hebben. Die zijn speciaal voor deze gelegenheid op deze muziek gezet. Een aantal delen wordt in kleine bezetting uitgevoerd door viool, hobo, traverso, fagot, cello en orgel. De solisten hebben allen hun sporen verdiend in de authentieke uitvoeringspraktijk.

Afscheidsconcert

Diletto Musicale is onderdeel van het Centrum voor Oude Muziek & Dans. Dit door Carolien Eijkelboom geleide centrum sluit per 31 december 2016. Daarmee stopt ook het door Paulien Kostense opgerichte en geleide Diletto Musicale. Daarmee is het concert in de Nieuwe Kerk dus een afscheidsconcert. Kaartverkoop: aan de kerk en via www.centrumvooroudemuziekendans.nl.

Auteur

Marc Jansen