D66 Groningen viert 50-jarig bestaan

GRONINGEN

D66 Groningen viert zaterdag 5 november het 50-jarig bestaan.

De politieke partij D66 werd op 14 oktober 1966 opgericht. Nog geen maand later, op 6 november 1966, volgde de eerste afdeling buiten Amsterdam: D66 Groningen.

Gevecht om Amerika

De jubileumviering wordt afgetrapt in Hotel Corps de Garde. Daar geeft Daniël Schut om 13.30 uur de masterclass 'Gevecht om Amerika'. Schut, mede-auteur van een gelijknamig boek, geeft een 'entertainende voorzet voor discussie', met uitvoerige uitleg over de ontstaansgeschiedenis van het Amerikaanse verkiezingsstelsel, inside scoops uit de campagnes en analyses van debattechniek en (smerige) trucs. De masterclass duurt tot 16.30 uur. Deelname is gratis (al gaan de democraten met de pet rond voor een vrijwillige bijdrage in koffie-/ theegeld).

Jubileumfeest

's Avonds gaan vervolgens de voetjes van de vloer. Om 20.30 uur barst in het Platformtheater het Jubileumfeest 50 jaar D66 Groningen los. Entree: (minimaal) 10 euro.

Auteur

Marc Jansen