Dansvoorstelling 'M' in Grand Theatre in Groningen

GRONINGEN

In het Grand Theatre in Groningen staat vrijdag 4 november de dansvoorstelling 'M' geprogrammeerd.

'M' is de nieuwste voorstelling van Samir Calixto. Hij beet zich hiervoor vast in enkele filosofische inzichten uit Friedrich Nietzsche’s Also sprach Zarathustra uit 1885. Nietzsche hechtte grote waarde aan de kennis die in het lichaam is opgeslagen: ‘Er is meer wijsheid in het lichaam, dan in de diepste filosofie’.

Vermogen tot transformatie

Samir Calixto richt zich in 'M' op het vermogen tot transformatie dat in ons lichaam besloten ligt. Op een moderne bewerking van Mahlers muziek – die tekst uit Also sprach Zarathustra verwerkte in zijn Symfonie nr. 3 – brengen 5 mannelijke dansers hun hele mens-zijn naar het podium. Aanvang: 20.30 uur. Kaartverkoop: de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen