Groninger première ‘Light Years’ in RKZbios

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 5 en maandag 7 november de Engelse film ‘Light Years’ vertoond. Deze debuutfilm van Esther Campbell was nooit eerder te zien in Groningen.

De film gaat over de 8-jarige Rose. Zij denkt dat een gezin is als een constellatie - alle elementen aangesloten en gekoppeld aan het oneindige. Sterren kunnen elkaar voelen, zelfs als ze miljoenen jaren geleden tot stof zijn vergaan en zelfs als ze lichtjaren van elkaar verwijderd zijn. Rose wil haar zieke moeder (singer-songwriter Beth Orton in haar speelfilmdebuut) bezoeken, maar niemand wil haar brengen. Haar vader, zus en broer hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze besluit toch op pad te gaan, waarna haar broer en zus al snel volgen. De Engelstalige film, Nederlands ondertiteld, begint zowel op zaterdag als op maandag om 20.30 uur. https://youtu.be/Vjh0KVh4QkM

Auteur

Marc Jansen