Rob Schouten in 'Dichter van Geluk' in Groninger Forum Bibliotheek

GRONINGEN

Rob Schouten maakt donderdag 3 november zijn opwachting in ‘Dichter van Geluk’ in de Groninger Forum Bibliotheek.

Rense Sinkgraven zal Schouten interviewen over zijn poëzie, zijn inspiratiebronnen en geluk.

Rob Schouten

Rob Schouten (1954) is literatuurcriticus voor Trouw en Vrij Nederland, en columnist voor Trouw. Daarnaast was hij writer-in-residence aan de Universiteit van Minnesota (1986/ 1987) en bijzonder hoogleraar literatuurkritiek aan de VU (1993-1996). Verder was hij jurylid voor diverse literaire prijzen en stelde hij enige bloemlezingen samen.

Dichtbundels

Schouten schreef een 10-tal dichtbundels, enige essaybundels, een verhalenbundel en een roman 'Lusthof'. Voor de dichtbundel 'Infauste dienstprognose' ontving hij de Herman Gorterprijs 2001. Zijn meest recente dichtbundel is 'Vervelende vlekken'. ‘Dichter van Geluk’ duurt van 12.30 tot 13.15 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen