15 jaar Historische Vereniging Hoogkerk

HOOGKERK

De Historische Vereniging Hoogkerk viert vrijdag 4 november haar 15-jarig bestaan. Plaats van handeling is het Gabriël Woonzorgcentrum in Hoogkerk.

Onder de titel 'Wat is 't weerd' staat een openbare taxatie van mogelijk waardevolle voorwerpen geprogrammeerd. Belangstellenden wordt gevraagd dergelijke voorwerpen van huis mee te nemen en te laten taxeren door antiquair Erik Boerma uit Uithuizen. Verder kunnen historische speelkaarten worden geruild, worden Hollandse spellen gespeeld, wordt een film van Hoogkerk door de jaren heen vertoond en worden vanuit kraampjes historische boeken en ansichtkaarten verkocht. De vitrinekasten van de vereniging zijn gevuld met verzamelde historische stukken en voorwerpen.

Historische Vereniging Hoogkerk

De eerste vergadering van de Historische Vereniging Hoogkerk (HVH) vond 16 oktober 2001 plaats. Aan het eind van deze vergadering meldden 34 personen zich aan als lid, waarmee de oprichting van de Historische Vereniging Hoogkerk een feit was. In de afgelopen 15 jaar heeft de vereniging vele activiteiten ontplooid voor de ruim 350 leden; tentoonstellingen, lezingen, filmmiddagen, excursies, een terugkomdag van Limburgse evacués op 24 mei 2014 en de uitgave van historische speelkaarten (via Albert Heijn Hoogkerk). Daarnaast wordt 3 keer per jaar het magazine ‘Op de Hoogte’ aan de leden uitgereikt. Een blad, bestaande uit 28 pagina’s met archiefverhalen, interviews en vele foto’s uit het verleden. De lustrumviering duurt van 14.00 uur tot 17.00 uur. De kunsttaxatie is van 14.00 uur tot 16.00 uur. Het feest is voor iedereen toegankelijk, dus ook voor niet-leden. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen