Documentaire 'More than a pledge' in Groningse Nieuwe #67

GRONINGEN

In het Groninger Forum in Groningen staat zondag 6 november de 67ste aflevering geprogrammeerd van ‘Groningse Nieuwe’. Hierin wordt de 75 minuten durende film 'More than a pledge' van documentairemaker Hugo van Essen vertoond.

Bieden studentenverenigingen een oplossing of zijn ze onderdeel van het probleem? De filmmaker ging op zoek naar antwoorden door zelf naar Californië in de Verenigde Staten te gaan en daar lid te worden van een studentenvereniging. In plaats van het schrijven van een essay als scriptie voor zijn studie American studies, koos hij ervoor om een documentaire te maken.

Plegde

Het is een film geworden over pledges, onder andere te vertalen als feuten. Maar een pledge kan zo blijkt veel meer betekenen dan een feut: het kan ook een financiële donatie zijn of je toewijding tot een organisatie. Van Essen laat leden en oud-leden vertellen hoe zij hun verenigingslidmaatschap hebben beleefd en wat ze er in hun leven aan hebben gehad of liever niet hadden willen ervaren. Groningse Nieuwe #67, georganiseerd door het Groninger Forum en Groninger Videolandschap, begint om 16.30 uur. Entree: 2,50 euro.

Auteur

Marc Jansen