Noordelijk Bach Consort viert 20-jarig bestaan met trompetgeschal

GRONINGEN

Het Noordelijk Bach Consort bestaat 20 jaar. Het ensemble viert dit zaterdag 5 november met een feestelijk concert met als motto: 'Erschallet Trompeten' in de Lutherse kerk in Groningen.

Het NBC bestaat al 20 jaar uit een combinatie van een koor en orkest van gevorderde zangers en spelers. Eerste dirigent en medeoprichter van het ensemble was Hans Torringa. Sinds het voorjaar 2016 wordt het ensemble geleid door Benjamin Bakker. Op het concertprogramma staan 3 wereldlijke feestcantates van Johann Sebastian Bach:
  • Cantate BWV 249a - Entflieht, verschwindet, entweichet, ihr Sorgen;
  • Cantate BWV 193 - Ihr Tore zu Zion;
  • Cantate BWV 214 - Tönet, ihr Pauken! Erschallet, Trompeten!
Sopraan Klaartje van Veldhoven, altiste Eske Tibben, tenor Roelof Polinder en bas/ bariton Daniël Vecht zullen samen met het ensemble de cantates vertolken. Het concert begint om 20.15. Een dag later, zondag 6 november, wordt het programma nogmaals gepresenteerd in de Jacobuskerk in Rolde (15.00 uur). Kaarten zijn verkrijgbaar via www.noordelijkbachconsort.nl

Auteur

Marc Jansen